Onze aanpak is hands-on en pragmatisch.

Navus Ventures B.V. (“Navus”) is een venture capital investeringsfonds gericht op high-tech en duurzame start-ups and scale-ups, onderdeel van een family office en gelieerd aan Lely (farming innovators).


Sinds oprichting in 2013 heeft Navus geinvesteerd in een breed bereik aan sectoren en nu ligt de nadruk voornamelijk op de lopende transities in voeding en energie.


Als familie funded VC is Navus niet onderhevig aan investerings- of exit druk, investeren we zowel in een typische VC opzet als voor langere termijnen en hebben we een simpele governance die snelle beslissingen mogelijk maakt.


Navus put uit het netwerk en de kennis van het Lely familiebedrijf, met een lange traditie in high-tech product ontwikkeling en het succesvol naar de markt brengen van innovaties (maar dient niet de strategie van het Lely familiebedrijf).


Onze aanpak is hands-on en pragmatisch, als onafhankelijk fonds kunnen we goed inspelen op veranderende situaties en snel schakelen en we begeleiden onze investeringen als actieve aandeelhouder met korte lijnen naar het management om hen strategisch en operationeel te ondersteunen.


We waarderen transparantie en eerlijkheid in onze relaties met start-ups en mede-investeerders.